Informatie voor de ouders

Sinds 2010 ben ik in het bezit van een diploma Helpende Zorg en Welzijn. Daarnaast heb ik mijn EHBO diploma die elk jaar wordt herhaald.
Elk jaar doe ik mee aan verschillende thema-avonden en korte cursussen, zoals: Praten over peuters, Gordon cursus, Communiceren met ouders, Positief werken en communiceren, grenzen stellen en buiten spelen. Zo hou ik de kwaliteit en deskundigheid hoog.
Ik sta geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang onder nummer: 105493764
Ik werk samen met meerdere gastouderbureaus:


Gastouderbureau's

     Rivierenkind
     Kind en Co
     Viaviela


Een gastouder koppelt en bemiddelt tussen vraag- en gastouders.

Ze zorgen voor contracten en regelen de financiën.

Verder maken ze een Risico Inventarisatie bij de gastouder thuis, zodat de opvangplaats optimaal veilig is. En er is 1 keer per jaar een evaluatiegesprek tussen gastouder en bureau. Kwaliteit van de opvang blijft zo gewaarborgd. Bekijk mijn Risico Inventarisatie hier.

Natuurlijk ondersteunt het bureau de vraagouder en de gastouder waar nodig is door bv evaluatiegesprekken.

Vraagouders hebben recht op een tegemoetkoming voor de kosten.

Via de website van de Belastingdienst kunt u zelf op eenvoudige wijze uw toeslag aanvragen.

De maximale uurvergoeding in 2020 is voor dagopvang door een gastouder is 6,27 euro per uur.

Heeft een ouder belangstelling voor opvang dan is er altijd eerst een kennismakingsgesprek om te praten over de wensen van de ouders.

Is er een klik dan kunnen de kinderen eerst een paar uurtjes komen wennen in overleg met de ouders, vrijblijvend en onbetaald.

Pedagogisch werkplan

De opvangplekken en materialen
De kinderen spelen in de woonkamer en hal. Boven mogen ze niet spelen. In de keuken mogen ze niet komen als ik aan het koken ben.

De Woonkamer
In de woonkamer staat een grote kast met verschillend speelgoed, zoals puzzels, duplo, speeltelefoontjes en spelletjes. Naast de kast staat een keukentje met inhoud. Er is ook een bak met lego. Verder is er een kastje met allerlei knutselmateriaal, zoals papier, glitters, verf enz.

Ze knutselen aan de grote tafel (willen ze niet knutselen, dan spelen ze gewoon met iets anders) Er zijn leesboekjes en diverse dvd’s voor als ze even rustig willen tv kijken. Ook mogen ze een half uurtje achter de computer om kindvriendelijke spelletjes te doen, of filmpjes te kijken. Hier hou ik altijd toezicht op.

De tuin
In de achtertuin is een zandbak met toebehoren, fietsjes, stepjes, een hoepel, springtouw en een skippybal. Ook hebben we stoepkrijt, badmintonrackets en een skateboard. Maar ook poppenwagen, kleden, kussens In de zomer zet ik een badje neer, of de sproeier om lekker af te koelen.

Het toilet
Kinderen gaan in principe zelfstandig naar de wc en wassen na gebruik hun handen. Sommige kleuters willen nog even wat hulp en krijgen dat uiteraard, maar wel met de stimulatie om zoveel mogelijk zelf te doen, tot ze het geheel zelf kunnen.

Het dagritme
Vanaf 7.00 uur ontvang ik de kinderen. Ze mogen dan wat spelen of tv kijken. Om 8.10 uur breng ik de kinderen lopend naar school. Vanaf 14.15 haal ik de kinderen weer op. Op woensdag is dat 12.30 uur. Dan is het tijd voor een broodje of crackertje op woensdag. En op de andere dagen mogen ze bij thuiskomst een snoepje en wat drinken. We gaan bij droog weer altijd buiten spelen op ons pleintje of een pleintje in de buurt. Rond 16 uur eten de kinderen wat fruit en wat drinken en krijgen ze een rijstewafel. Als we binnen spelen mogen ze in de huiskamer spelen met het materiaal wat er staat. Vaak knutselen we ook wat of spelen ze met klei of zand. Een spelletje vinden ze ook vaak leuk. Om de beurt mogen de kinderen een half uurtje op de computer om een filmpje of liedjes te kijken. Soms wordt er ook tv gekeken aan het eind van de dag als ze een beetje moe zijn. Tussen 16.00 en 18.00 uur worden de kinderen weer opgehaald.

De houding van de gastouder
Ik ben een moeder die enorm geniet van de kinderen om zich heen. Het is een genot om te zien hoe de kinderen bezig zijn, zelf, alleen en samen/naast/ met de andere kinderen. Het is heerlijk om te zien hoe mijn eigen kind en de gastkinderen met elkaar omgaan. Hoe geweldig de kinderen op elkaar reageren en samen spelen, elkaar opzoeken en uitdagen en natuurlijk elkaar ook wel eens plagen. Voor mij is het iedere dag een feest! Ik vind het belangrijk dat de kinderen met elkaar leren omgaan, samen delen en rekening met elkaar leren houden en plezier met elkaar hebben. Ieder kind kan/mag zichzelf zijn en op zijn/haar eigen tempo en niveau ontwikkelen. Het kind moet zich veilig en geborgen voelen. Dit probeer ik te bereiken door groepsactiviteiten aan te bieden en individueel met de kinderen te spelen. Door het aanbieden van een gezellige, sfeervolle ruimte en het aanbieden van verschillende materialen en activiteiten.

De samenwerking met ouders
Er is altijd wel een mondelinge overdracht bij het halen/brengen.
Via WhatsApp komen de aanvragen voor de opvang en/of veranderingen binnen.
De ouders mogen natuurlijk altijd bellen, WhatsAppen of langskomen wanneer zij willen of er behoefte aan hebben.

Daar waar mogelijk, wil ik rekening houden met de wensen van de vraagouders.
Met feestelijke dagen zoals een verjaardag, Sinterklaas of Pasen versieren we het huis en maken knutselwerkjes in het thema van het moment.

Bij ons zijn o.a. de volgende regels van toepassing;

  * Ouders geven uiterlijk 1 maand voor het begin van de nieuwe maand de aanvragen door.
  * Vakanties dienen uiterlijk 2 maanden van tevoren te worden doorgegeven
  * In overleg is veel mogelijk
  * Handen wassen na het plassen en voor het eten
  * We hebben respect voor elkaar
  * We mogen elkaar geen pijn doen
  * Samen spelen, samen delen
  * Niet met speelgoed gooien
  * Nee is nee
  * Binnen mag je niet rennen

Normen en waarden o.a. zijn;

  * Ieder kind moet zichzelf kunnen/mogen zijn en op zijn/haar eigen tempo en niveau kunnen ontwikkelen
  * Rekening met elkaar leren houden
  * Niet met speelgoed gooien en/of stuk maken
  * Samen spelen, samen delen
  * Anderen geen pijn doen
  * Ik sta open voor andere culturen/levenswijze
  * Alles is bespreekbaar

Mocht u na het lezen nog vragen, suggesties of wensen hebben, neem dan gerust contact met mij op.

Tarief

De kosten zijn per kind en per uur 5,50 euro.
Je betaalt alleen de gemaakte/afgesproken uren.
De vraagouder betaalt ook altijd een vast bedrag aan het gastouderbureau. (dat wisselt per bureau).

De tegemoetkoming in de kosten zijn te berekenen via deze website.

*De kosten zijn inclusief eten en drinken.

Openingstijden

Openingstijden:

Alle werkdagen van 7.00 uur tot 18.00 uur.


Gesloten:

Alle officiële feestdagen.
Kerstvakantie.
Drie weken in de zomervakantie
Alle andere vakantie`s is er opvang mogelijk.

Reacties van ouders

 • Onze dochter gaat nu ruim een jaar met veel plezier naar Desiree. Desiree is een lieve en zorgzame gastouder. Desiree is er flexibel in opvanguren. Kortom we zijn erg tevreden en hopen dat onze kinderen nog lang bij Desiree mogen komen.
  - Lotte -

 • Desiree is een lieve gastouder, ze past op onze twee zonen al heel wat jaren, ze haalt de kinderen uit school, zorgt goed voor ze. Zegt altijd als je ze op komt halen hoe het gegaan is of ze geknutseld hebben of buiten gespeeld, of naar de geitjes is geweest.
  - Marco -

 • Desiree is een lieve, rustig en prettig persoon. De kinderen voelen zich thuis en komen met leuke knutselwerkjes en verhalen thuis. Een rustgevend en betrouwbaar idee om mijn kinderen daar achter te laten.
  - Bianca -